94. Yılımızı Kutladık

08 Kasım 2016 17:35 Pınarhisar Belediyesi 2252

İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. yılı Kutlandı

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılı kutlamalarına Atatürk anıtına saat 10:00’ da çelenk konulması ile başlandı. Çelenk sunma töreninin ardından protokol mensuplarını ilçe kaymakamımız makamında kabul ettiler.  Daha sonra törten alanına dönen protol yerlerini aldılar. Bu yılki kurtuluş günü kutlamalarına Kırklareli millet vekilimiz Sayın Vecdi Gündoğdu ve Kaynarca Belediye Başkanımız  Serdar Türker de katıldılar . Kurtuluş kızının belediye başkanımıza teslim edilme seremonisi ardından kaymakamımız, belediye başkanımız , garnizon komutanımız ve belediye başkanımız kurtuluş kızı ile beraber törene katılan okulların ve halkımızın bayramını beraberce kutladılar.

Günün anlam ve önemine ait konuşmasında  Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Cingöz halkımıza hitaben : “ Sayın kaymakamım, Sayın Milet Vekilim , Sayın Garnizon Komutanım , Sayın Konuk Belediye başkanım , kıymetli misafirlerimiz , özgürlüğünü , bağımsızlığını, Cumhuriyetini , bayrağını ve vatanını canından aziz bilen sevgili, Pınarhisar’lı hemşerilerim, Kurtuluşumuzun 94. Yılı kutlu olsun.

8 Kasım: Pınarhisar’ımızın düşman işgalinden Kurtuluş günü , ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi , ulusal onurumuzu  koruma erdemini yaşadığımız tarihi  günümüzdür.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk  önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı ile Trakya’mızda ve ilçemizde süren Yunan işgali 8 Kasım 1922’de son bulmuş ; Pınarhisar’ımız özgürlüğüne kavuşmuştur.  Günümüzden tam 94 yıl önce tüm vatanımızda olduğu gibi Pınarhisar’ımızda yüreği vatan sevgisi ile dolu  Türk askeri ve halkının direnci le işgalci kuvvetler  topraklarımızdan çekilmek zorunda kalmışlardır.

Değerli hemşerilerim ; hak ve hürriyetlerinden yoksun toplumların  ayakta kalmları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bize ve gelecek nesillere düşen en önemli görev , destansı mücadeleler sonucunda bize emanet edilen  Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak , Atatürk ilke ve devrimlerinin koruyup , kollamak , iç ve dış teditlere karşı uyanık olmaktır. Atalarımızın bize emanet ettiği bağımsız ilerici , laik Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma ülküsü bizlerin  en büyük ödevidir.  Türk milletinin  tarihinde esaret diye bir şey yoktur. Şunu herkes bilmelidir ki Türk milleti hiçbir zaman özgürlüğünden , bağımsızlığından ödün vermemiştir ve vermeyecektir.

Aziz Türk milleti 15 Temmuz 2016 gecesi bir kez daha demokrasisine , Cumhuriyetine , bağımsızlığına göz diken  hainlere dersini en güzel şekilde vermiştir. Tüm demokrasi şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Bu duygularla Pınarhisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını , vatanı ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemizde gözü olan; dış ve iç düşmanlarımız şunu çok iyi bilsinler ki ne vatanımızı böldürürüz, ne de bayrağımızı indiririz.

Saygılar sunarım. “ diyerek tamamlamıştır. Daha sonra günün anlamına göre okunan şiirlerden sonra Pınarhisar Belediyesi Halk Oyunları Minikler  Ekibi bir gösteri sunmuşlardır.

Misafirimiz olarak ilçemize gelen Bulgaristan'ın Haskova İli Harmanlı Belediyesi Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekipleri tarafından düzenlenen gösterilerle tören son buldu.